Bolquers de tela i recent nascuts

Decidir-se per l’opció ecològica dels bolquers de tela és una decisió important, però sovint ens sorgeixen molts dubtes; quan començar a utilitzar-los, quants bolquers necessitem, millor unitalla o talla petita?

Hi ha diferents punts a tenir en compte a l’hora de començar a utilitzar els bolquers de tela amb recent nascut, i sobretot hem de saber, que cada nadó i cada família són diferents, per tant, els següents punts són recomanacions que potser no a tothom li aniran bé, però si a una gran majoria.

1.- Millor bolquers de talla petita:

Quan comencem a utilitzar bolquers de tela amb un recent nascut, va molt bé utilitzar-los de talla petita per aconseguir que el bolquer s’adapti al seu cos i vagi el més còmode possible. Els bolquers unitalla sovint els queden encara grans, fet que provoca fugues i a més, els nadons no van tant còmodes.

Com a bolquers d’aquesta talla, nosaltres hem utilitzat el pack “Pop-in recién nacido“, i ens ha donat molt bon resultat! Bolquers “Tot en 2”, on el cobertor i el absorbent venen per separat! S’eixuguen molt ràpid, el cobertor té doble barrera (evita molt les fugues de les caques líquides), i unes solapes que et permet afegir gases o qualsevol altre absorbent.


2.- Utilitzem molt les gases:

Durant els primers mesos, els nadons fan pipí i caca molts cops al dia, això vol dir que fem molts canvis de bolquer. Per tant, busquem solucions fàcils d’eixugar i de canviar.

Una bona solució solen ser les gases o muselines. Utilitzarem les gases com a part absorbent del bolquer, i cobertors com a part impermeable. Les gases són molt assequibles, s’eixuguen ràpidament, fàcils de netejar..

Com a cobertor podem utilitzar els Capri, Milova, o qualsevol que tingui solapes. També podem utilitzar-les amb plegat origami, fent la forma de bolquer.

Les gases són molt versàtils, però tenen una durada limitada, ja que als pocs mesos es queden curtes d’absorbència en cas d’utilitzar-les com a únic absorbent. Després sempre les podem seguir utilitzant com absorbent extra.

3.- Les caques dels lactants, directes a la rentadora!

Els primers 6 mesos, mentre el nostre nadó solament pren pit, podem posar el bolquer directament a rentar, no cal esbandir les caques, ja que aquestes són hidrosolubles i marxen a la rentadora! Aquest fet facilita molt la tasca de rentar durant els primers mesos, ja que tal qual traiem el bolquer, el podem posar al cubell a rentar, i d’allí directe a la rentadora.

En cas que en lloc de pit, prengui alimentació artificial, les caques si s’han de treure i rentar abans de posar la rentadora, ja que aquestes no són hidrosolubles.

Un cop comença l’alimentació complementària, la rutina de rentat varia.

Aprofiteu el sol per treure les taques.


4.- Millor bolquers que tinguin doble barrera antifuga!

Els primers mesos, les caques dels lactants solen ser molt líquides, i és necessària una doble barrera al bolquer, per tal d’evitar les fugues.

Alguns exemples de bolquers amb doble barrera, serien els ImseVimse, els Pop-in recent nascut o els cobertors Capri.

5.- Es pot començar poc a poc!

El naixement d’un fill és un canvi molt gran per la família, i els bolquers de tela no han de suposar una feina que ens estressi, sinó més aviat una decisió que ens motivi i de la qual estiguem segurs! Es pot anar combinant bolquers de tela i bolquers d’un sol ús, per tal que aquesta tasca ens resulti més fàcil. També podem utilitzar bolquers de tela de dia, i dels d’un sol ús de nit, si això ens ha de permetre descansar millor.

Cada família anirà trobant la seva rutina de bolquers i s’anirà adaptant als bolquers de tela.

MamiFeres poc a poc anem incorporant nous bolquers de tela a la nostra web, i també oferim tallers on poder veure tots els diferents tipus de bolquers.

Si voleu assessorament us podeu posar en contacte amb nosaltres!

Deja un comentario