Portejar a l’estiu

Carregar-los a braç pelat encara serà més caluros

Portejar donà calor, això és indubtable. Dit això cal nombrar una altra veritat: els nens no deixen de demanar braços, tot i que faci calor (almenys els meus).

I si, donà més calor, ja que a part del contacte inclourem la força que hem de fer per aguantar el seu pes puntual, així que un bon portanadons ens ajudarà a repartir el pes i portar-los més còmodament.

El portanadons perfecte no existeix

Arriba l’estiu i volem un portanadons que no doni calor, que no ens faci suar, que es pugui mullar, que no ocupi molt, que sigui còmode per llargues caminades per la muntanya i que ens serveixi també per baixar en un pim pam a la platja… jajajajaja jo també el vull, però igual que no aniries amb botes de muntanya  a la platja o amb tacons a escalar, tampoc un portanadons pot servir per a totes les situacions.

I aquesta reflexió és per arribar al següent punt: hi ha portanadons d’aigua que són genials per mullar, ja que s’eixugen de seguida, hi ha portanadons que es poden posar molt ràpid i anar fresquets, altres que ens donen molt bon suport i reparteixen el pes adequdament i amb els que podem fer llargues caminades. Escull en funció de les teves necessitats.

La tela és important

Els materials orgànics són molt més frescos que els sintètics, ja que deixen transpirar millor la nostra pell, així que els portanadons 100% de fibres vegetals o animals seran més frescos que altres que tinguin un tant per cent de material sintètic o que ho siguin al 100%.

Això, obviament, es fa extensible a la nostra pròpia roba, millor una capa de roba entre el nadó i nosaltres i que sigui de teixits naturals. El contacte pell amb pell fa que suem més.

Hi ha materials que considerem més frescos: el bambú que és termoregulador i molt lleuger, el lli que a part de frescor aporta suport per a nens més grans, i el cànem, que té les mateixes propietats que el lli, amb la característica de que absorbeix més la humitat i resulta més tou des del principi.

D’altra banda, les bandoleres d’aigua són precisament de materials sintètics perquè la seva funció és anar a l’aigua i secar lo més ràpid possible. Com la bandolera d’aigua sukkiri, així que la idea no és dimonitzar els teixits sintètics perquè tenen també les seves parts positives. Per exemple, la motxilla caboo dx go és molt lleguera i es plega en una bosseta petita, però tot i axò, permet fer caminades amb els nostres nens tot i ser ja grandets.

Si voleu trobar el portanadons que millor s’adequa a les vostres necessitats podeu venir a un dels nostres tallers o fer una assessoria personal.


Contacta’ns

Llavors quins són els més frescos?

Com hem comentat, cal fixar-se em la composició del teixit, molts cops no pensem en que les espumes dels acotxats de les motxilles són sintètics. Així que a menys acotxat o sense (cinturons i tirants) millor.

Opcions com fular (amb nusos d’una capa o varies si el fular és finet), mei tai (te pocs acotxats i la seva forma permet airejar bastant els costats del cos del nen/a), bandolera (el portanadons estrella de l’estiu ja que només una capa de tela envolta al nadó i l’adult), onbuhimo (per els qui passen molta calor a la panxa).

Els portanadons lleugers com els ajudabraços kantan net , tonga, suppori o la bandolera fil’up de malla són superfrescos.

I les motxilles? No són potser l’opció més fresca per els diferents acotxats que tenen, però també cal dir que hi ha motxilles amb acotxats més densos que altres, i que segurament anirem millor amb motxilla que a braç pelat.

Deja un comentario